Biografie   

 

Al van jongs af aan staat het leven van Ellen Jannink in het teken van zingen en muziek. Als 15-jarige begon ze als leadzangeres in de pop rock coverband “Asylum”. Met deze coverband trad ze regelmatig op en was ze ondermeer te gast bij RTV Oost en radio Veronica. Na ruim tien jaar te hebben opgetreden met de band Asylum’ besloot Ellen zich helemaal te gaan richten op haar gezin. Optreden deed ze uitsluitend bij bijzondere gelegenheden in diverse samenstellingen en met diverse andere artiesten.

 

En zo stond Ellen In 2008 en 2011 op het podium van het grote muzikale evenement de ’IJsselproms’ in Olst. Onder begeleiding van een groot orkest van honderd musici, een band, een koor, verschillende dansers en solisten, trad Ellen Jannink solo op en zong ze daarnaast ook een duet samen met Sabine Uitslag.

 

In 2011 besloot ze om toch weer te gaan zingen in een band en samen met een stel muzikale vrienden zijn ze de pop rock coverband ‘Averell D’ begonnen. In deze band zingt ze tot op heden met veel plezier Top100-nummers, poprock uit de jaren '60 t/m de hedendaagse poprockmuziek. Daarnaast zong Ellen tot medio 2016 in de akoestische formatie ‘MaePure’. Op dit moment kan Ellen nog steeds geboekt worden voor akoestische sessies met gitarist/pianist.

 

Na een optreden in ‘De Sterrenshow’, gepresenteerd door Willie Oosterhuis, werd Ellen meerdere keren gevraagd als solozangeres, met in mei 2016 een eerste solo-single, "Geef het maar toe" als tastbaar resultaat. Geproduceerd door Edwin van Hoevelaak en opgenomen in de Rooftopstudio's te Holten. Tal van omroepen waaronder diverse regionale zenders zoals RTV Oost, RADIONL en zelfs 3FM, besteedden aandacht aan Ellen's nieuwe single.

 

Er volgden optredens door het hele land en zelfs in Duitsland. Zo trad ze live op in de uitzending van de RTV Oost familiedag, Euregiotap/TV Enschede, bij RADIONL tijdens de Sneekweek en de Buma NL dag, bij het Gigant FM Gala en het jubileumfeest van Henk Wijngaard. Verder diverse besloten- en tentfeesten, vakantieparken, feestzalen en kroegen.

 

Eind januari 2017 verscheen haar tweede single, wederom geproduceerd door Edwin van Hoevelaak (bekend van onder meer Nick en Simon, Wolter Kroes en Andre Hazes jr) en als Regioheldin bij RADIONL werd deze single veelvuldig op de radio gedraaid en volgden er optredens bij o.a. het Pinksterfestival in Leek, het TTfestival in Assen, MegaPiratenFestijn in Lemelerveld en in Oldebroek, het Truckstarfestival in Assen, Toppers van Oranje in Schaijk, RTVOost jubileumshow in Bathmen etc.

 

Haar derde single op rij "Jij gelooft in mij", ook weer geproduceerd en opgenomen met Edwin van Hoevelaak in de Rooftopstudios in Holten, verscheen in oktober 2017. Een professionele videoclip werd hierbij opgenomen samen  met tegenspeler (danser/bekend van "Dancing with the stars") Remco Bastiaansen o.l.v. cameraman/regisseur Frank Swenne

Deze single werd ook door vele radio- en TVstations enthousiast ontvangen en opgenomen in de playlists met diverse radio- en TV studiobezoeken als gevolg. Tal van optredens volgden o.a. in een uitverkochte Americahal in Apeldoorn bij het XXLconcert van Frank van Etten, maar ook in diverse feesttenten, horecagelegenheden en een gastoptreden in het theater bij "Legendary Albums Live" Brothers in arms van Dire Straits met o.a. Erwin Nijhof en Marcel de Groot.

 

In juni 2018 werd haar nieuwste single "Overdoen" uitgebracht met tekst en muziek van Frank Swenne, die ook deze videoclip weer heeft geproduceerd. Gitaren van Marcel Fisser en de mix en mastering is gedaan door Arjan Venemann i.s.m. Hans Aalbers. Deze single werd enorm goed ontvangen overal en ging als een speer en dit resulteerde in vele optredens en studiobezoeken in het hele land en zelfs een nummer 1 notering in de Tentfeest Top500 van de Sallandse Feesten!!

 

Na een mountainbike ongeluk op 13 september 2018 waarbij Ellen 3 gebroken ribben, gekneusde ribben en andere kneusingen en inwendig letsel in haar borstkast op liep, is ze 5 maanden uit de running geweest. Haar nieuwe single "Dat komt door jou" werd uiteindelijk in mei 2019 uitgebracht. Ook dit nummer is door Frank Swenne geschreven en gecomponeerd, tevens is hij ook verantwoordelijk voor de videoclip. Een passende sound werd gevonden in de studio van Martin Sterken i.s.m. Martin Dams in Valthermond.

De reacties zijn lovend over deze swingende, stoere en zomerse popsong.De single wordt veelvuldig op diverse radiostations gedraaid en wordt goed opgenomen in de hitlijsten zo ook in België in de BENE TOP 50!!

 

September 2020.... Een nieuwe single, een feelgood nummer in corona tijd: "Alles wat je doet"! In deze corona tijd wilde Ellen met een lekker feelgood nummer komen. "Alles wat je doet" is een nummer geinspireerd door de populaire muziek uit de jaren 80, waar je vrolijk van wordt. Het gaat over de liefde in het leven in goede en in slechte tijden. Daar draaite het om en maakt het leven alleen maar mooier. Ellen werkte samen met producer Maarten de Groot (M-Works studio in Enschede) en het nummer is geschreven door Hans Louws en wordt ondergebracht onder het Van Hoevelaak Records label. De bijpassende clip met stoere pickup truck is gemaakt door Cees Quakkelaar (m.m.v. Inez Quakkelaar die de gave drone beelden heeft gemaakt).

 

Het repertoire van Ellen Jannink bestaat verder uit lekkere herkenbare Top 100-nummers, zowel nederlandstalige popsongs van o.a. Bløf, De Dijk, Ruth Jacott en André Hazes, als Engelstalige pop-rocknummers van o.a. Anouk, Janis Joplin, Tina Turner, ABBA, Kiki-Dee, Armin van Buren, Kings of Leon, Amy Winehouse, Lisa Lois, James Bay, Josh Stone, Aretha Franklin, KT Turnstall, CCR, U2 en The Romantics . Een breed, afwisselend en veelzijdig repertoire waarmee Ellen Jannink voor vele gelegenheden een passende invulling biedt.

 

Ellen Jannink boeken voor uw feest of evenement? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en de beschikbaarheid van zangeres Ellen Jannink bij Hans Beumer (Management & Boekingen) tel. 06-55180584 of beumer901@hotmail.com.

 

www.ellenjannink.nl

 

 

 


 

 

Pop-Rock zangeres

Ellen Jannink

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Contact

Management & Boekingen:
Hans Beumer


06-55180584 beumer901@hotmail.com