Biografie   Pop-Rock zangeres

Al van jongs af aan staat het leven van Ellen Jannink in het teken van zingen en muziek. Als 15-jarige begon ze als leadzangeres in de pop rock coverband “Asylum”. Met deze coverband trad ze regelmatig op en was ze ondermeer te gast bij RTV Oost en radio Veronica. Na ruim tien jaar te hebben opgetreden met de band Asylum’ besloot Ellen zich helemaal te gaan richten op haar gezin. Optreden deed ze uitsluitend bij bijzondere gelegenheden in diverse samenstellingen en met diverse andere artiesten.

 

En zo stond Ellen In 2008 en 2011 op het podium van het grote muzikale evenement de ’IJsselproms’ in Olst. Onder begeleiding van een groot orkest van honderd musici, een band, een koor, verschillende dansers en solisten, trad Ellen Jannink solo op en zong ze daarnaast ook een duet samen met Sabine Uitslag van de band Spinrock.

 

In 2011 besloot ze om toch weer te gaan zingen in een band en samen met een stel muzikale vrienden zijn ze de pop rock coverband ‘Averell D’ begonnen. In deze band zingt ze tot op heden met veel plezier Top100-nummers, poprock uit de jaren '60 t/m de hedendaagse poprockmuziek. Daarnaast zong Ellen tot medio 2016 in de akoestische formatie ‘MaePure’. 

 

Na een optreden in ‘De Sterrenshow’, gepresenteerd door Willie Oosterhuis, werd Ellen meerdere keren gevraagd als solozangeres, met in mei 2016 een eerste solo-single, "Geef het maar toe" als tastbaar resultaat. Geproduceerd door Edwin van Hoevelaak en opgenomen in de Rooftopstudio's te Holten. Tal van omroepen waaronder diverse regionale zenders zoals RTV Oost, RADIONL en zelfs 3FM, besteedden aandacht aan Ellen's nieuwe single.

 

Er volgden optredens door het hele land en zelfs in Duitsland. Zo trad ze live op in de uitzending van de RTV Oost familiedag, Euregiotap/TV Enschede, bij RADIONL tijdens de Sneekweek en de Buma NL dag, bij het Gigant FM Gala en het jubileumfeest van Henk Wijngaard. Verder diverse besloten- en tentfeesten, vakantieparken, feestzalen en kroegen.

 

Eind januari 2017 verscheen haar tweede single, wederom geproduceerd door Edwin van Hoevelaak (bekend van onder meer Nick en Simon, Wolter Kroes en Andre Hazes jr) en als Regioheldin bij RADIONL werd deze single veelvuldig op de radio gedraaid en volgden er optredens bij o.a. het Pinksterfestival in Leek, het TTfestival in Assen, MegaPiratenFestijn in Lemelerveld en in Oldebroek, het Truckstarfestival in Assen, Toppers van Oranje in Schaijk, RTVOost jubileumshow in Bathmen etc.

 

Inmiddels is haar derde single alweer geproduceerd en opgenomen met Edwin van Hoevelaak in de Rooftopstudios in Holten! De single-release vond plaats bij Zaal Eetcafé Boskamp. M.m.v. presentator en DJ van Bert van Losser (RTV Oost) en diverse artiesten zoals Maikel ten Voorde, Marco ten Kate en de band Spinrock met zangeres Sabine Uitslag, kan er teruggekeken worden op een topavond met zeer gevarieerde muziek!

De single is door vele radio- en TVstations enthousiast ontvangen en opgenomen in de playlists met diverse radio- en TV studiobezoeken als gevolg. Tal van optredens stonden en staan weer op het programma met o.a. een optreden in een uitverkochte Americahal in Apeldoorn bij het XXLconcert van Frank van Etten, maar ook in diverse feesttenten, horecagelegenheden en een gastoptreden in het theater bij "Legendary Albums Live" Brothers in arms van Dire Straits met o.a. Erwin Nijhof, Marcel de Groot.

 

Inmiddels is haar nieuwe single "Overdoen" uitgebracht met tekst en muziek van Frank Swenne, die tevens de videoclip heeft gemaakt. Gitaren van Marcel Fisser en de mix en mastering is gedaan door Arjan Venemann i.s.m. Hans Aalbers.

 

Het repertoire van Ellen Jannink bestaat verder uit lekkere herkenbare Top 100-nummers, zowel nederlandstalige popsongs van o.a. Bløf, De Dijk en André Hazes, als Engelstalige pop-rocknummers van o.a. Anouk, Kiki-Dee, Armin van Buren, Janis Joplin, Tina Turner, Kings of Leon, Amy Winehouse, Lisa Lois, James Bay, Josh Stone&Aretha Franklin, KT Turnstall, CCR en ABBA. Een breed, afwisselend en veelzijdig repertoire waarmee Ellen Jannink voor vele gelegenheden een passende invulling biedt.

 

Ellen Jannink boeken voor uw feest of evenement? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en de beschikbaarheid van zangeres Ellen Jannink bij Hans Beumer (Management & Boekingen) tel. 06-55180584 of beumer901@hotmail.com.

 

www.ellenjannink.nl

 

 

 


 

 

Pop-Rock zangeres

Ellen Jannink

Contact

Management & Boekingen:
Hans Beumer


06-55180584 beumer901@hotmail.com